Czego potrzebujemy?
- pół główki małej białej kapusty
- 250 g kapusty kiszonej
- kilka suszonych grzybów
- kilka boczniaków lub pieczarek
- kilka suszonych śliwek
- 1 cebula
- 250 g dowolnego chudego mięsa
- kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego
- 4-5 listków laurowych
- 4 ziarna ziela angielskiego
- kilka ziarenek pieprzu
- odrobina soli
Jak to zrobić?
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Świeżą kapustę szatkujemy.
2. Cebulę podsmażamy na patelni, posmarowanej olejem rzepakowym. My polecamy te w aerozolu. Posiadają mniej kalorii, i łatwiej dawkować ilość produktu.
3. Wszystkie składniki umieszczamy w dużym garnku, i zalewamy taką ilością wody, aby nie do końca przykryć kapustę. Gotujemy przynajmniej godzinę, pod przykryciem (im dłużej tym lepiej)
4. W razie potrzeby podlewać bigos wodą! Można podawać z kromką ciemnego chleba, koniecznie dobrze podgrzany!
Mamy nadzieję, że przepis w wykonaniu SpokoBOX zasmakuje Waszym bliskim!
Wasze Komentarze
Jeszcze nie skomentowano powyższego artykułu.Wszystkie komentarze są własnością ich autorów. Autor ponosi pełną odpowiedzialność za treść wpisu. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, planetakobiet.com.pl może przekazać wszelkie informacje stronom zainteresowanym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu.