Piątek, 29 marca 2024r. Marka, Wiktoryny, Zenona
 Szukaj
FACEBOOK RSS EMAIL Strona główna
Planeta Kobiet

Dwa nowe smaki ogórków korniszonów

Korniszony to jeden z najpopularniejszych dodatków na polskich stołach. Cenimy je za charakterystyczny smak i za to, że sprawdzają się przy wielu okazjach – jako doskonały dodatek do codziennego posiłku, wyrazisty składnik świątecznych sałatek czy smaczna przekąska w czasie grilla lub imprezy ze znajomymi.
Dlatego zarówno wielbiciele tego przysmaku, jak i wszyscy ceniący wyraziste doznania smakowe, powinni spróbować dwóch nowych propozycji ogórków od marki Krakus: ogórków korniszonów z chili oraz ogórków korniszonów z czosnkiem. To dwa sprytne sposoby na pyszne i szybkie urozmaicenie każdego menu.

Charakterystyczny smak ogórków korniszonów nieodmiennie cieszy się uznaniem Polaków. Podkreślają i uzupełniają smak wielu potraw – np. pieczeni, gulaszu czy dań z grilla. Dodają charakteru sałatkom i świetnie sprawdzają się jako samodzielna przekąska. Dlatego właśnie tak często pojawiają się na naszych stołach, zarówno na co dzień, jak i od święta.

Wyraziste smaki na każdą okazję
Dla smakoszy korniszonów, dla osób lubiących zdecydowane doznania smakowe oraz dla wszystkich poszukujących nowości, Krakus – marka znana i ceniona za umiejętne łączenie tradycyjnych receptur z nowatorskimi rozwiązaniami – przygotował dwie nowe propozycje. Pierwsza to ogórki korniszony z pikantnym chili, które jest jedną z najbardziej popularnych przypraw na świecie. Chili dodaje się m. in. do dań mięsnych, warzywnych, sosów, a nawet czekolady.

Z kolei druga propozycja to ogórki korniszony wyrazistym czosnkiem. Czosnek stosowany jest w wielu kuchniach świata, np. śródziemnomorskiej, rosyjskiej, indyjskiej czy japońskiej.

Ogórki korniszony od Krakusa zawierają tylko specjalnie wyselekcjonowane małe, twarde i wyjątkowo chrupkie ogórki, które swój charakterystyczny, pyszny smak zawdzięczają intensywnej zalewie ze specjalną kompozycją przypraw.

Ogórki korniszony z chili oraz z czosnkiem od Krakusa to dwa sposoby na sprytne urozmaicenie naszego menu przy wielu okazjach: rodzinnych obiadach, ważnych uroczystościach i świętach, a także imprezach czy grillu z przyjaciółmi. Ich zdecydowany smak sprawia, że staną się ciekawym dodatkiem do dań głównych, jak też składnikiem eleganckich koreczków czy sałatek, którym dodadzą smakowitej wyrazistości. Ogórki korniszony Krakus to także doskonała przekąska do chrupania między posiłkami.

Sugerowana cena półkowa – ok. 6,15 zł, waga: 250 g
Oceń ten artykuł:  1 pkt 2 pkt 3 pkt 4 pkt 5 pkt    Aktualna ocena: 5,00
 
Wyślij e-mail rekomendujący ten artykuł
E-mail adresata
 
 
Dwa nowe smaki ogórków korniszonów
Korniszony to jeden z najpopularniejszych dodatków na polskich stołach. Cenimy je za charakterystyczny smak i za to, że sprawdzają się przy wielu okazjach – jako doskonały dodatek do codziennego posiłku, wyrazisty składnik świątecznych sałatek czy smaczna przekąska w czasie grilla lub imprezy ze znajomymi.
Czytaj cały artykuł

 
Twoje Imię i Nazwisko
 
Twój E-mail
 
 
Dodaj swój komentarz do artykułu.
 
Komentarz
Autor
 

Wasze Komentarze

Jeszcze nie skomentowano powyższego artykułu.

Wszystkie komentarze są własnością ich autorów. Autor ponosi pełną odpowiedzialność za treść wpisu. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, planetakobiet.com.pl może przekazać wszelkie informacje stronom zainteresowanym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu.

Konkursy

Wywiady z gwiazdami

Nasza Ankieta

Najprzystojnieszy polski aktor to?

zagłosuj
Moda   Trendy   Projektanci   Modna w ciąży   Ciekawostki   Porady stylisty   Zdrowie i Uroda   Zdrowie   Uroda   Make-up   Rozmaitości   Kącik kulinarny   Z życia wzięte   Wielki świat   Motoryzacja   Nasze dzieci   Porady   Nasz ślub   Kultura   Muzyka   Kino   Teatr   Książka   Sztuka   Konkursy   Konkurs SMS-owy   Konkurs książkowy   Konkurs muzyczny   Wywiady z gwiazdami   Kominek    
Copyright © 2024 Planeta Kobiet. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i wykonanie L77 - Strony internetowe Strony internetowe