Sobota, 4 grudnia 2021r. Barbary, Hieronima, Krystiana
 Szukaj
FACEBOOK RSS EMAIL Strona główna
Planeta Kobiet

Największy festiwal kulinarny 365 dni w roku

Restaurant Week Polska od 2014 roku zorganizował już 28 festiwali, podczas których wydano prawie 3 miliony dań i blisko milion koktajli festiwalowych. We współpracy z ponad dwoma tysiącami restauracji z całego kraju Restaurant Week Polska rozwija rodzimą kulturę kulinarną, promuje niezależną scenę restauracyjną oraz edukuje w zakresie świadomego jedzenia.
– Znamy branżę gastronomiczną, trendy kulinarne i upodobania gości na wylot, więc stworzenie platformy do wygodnej rezerwacji stolików było dla nas naturalnym krokiem rozwoju. Jako Restaurant Club jednoczymy wysiłek promocyjny całej niezależnej sceny restauracyjnej, by wspólnie przyciągać do niej gości i konsekwentnie budować w Polsce modę na chodzenie do restauracji – mówi Paweł Światczyński, założyciel i CEO Restaurant Week.

Na opracowanie technicznej strony Restaurant Club jej twórcy wykorzystali miesiące zamknięcia gastronomii. Dzięki festiwalom ich platforma jest największym w Polsce tego typu portalem służącym do kulinarnych odkryć i rezerwacji, a już wkrótce stanie się narzędziem do codziennych rezerwacji.

– Do współpracy przy Restaurant Club zaprosiliśmy wszystkich uczestników dotychczasowych festiwali. To prośby i sugestie gości i restauratorów, by Restaurant Week trwał cały rok, zmotywowały nas do rozwoju biznesu w tym kierunku. Bazujemy na naszym wieloletnim doświadczeniu przy organizacji największych festiwali kulinarnych w Polsce, ale jednocześnie weszliśmy w nowy dla nas, cyfrowy świat, dzięki czemu nasz biznes osiąga coraz większą skalę – zauważa Maciek Żakowski, współzałożyciel Restaurant Week i Restaurant Club.

 


Partnerstwo z Daftcode, czyli gastronomia spotyka nowe technologie

RestaurantClub łączy doświadczenie Restaurant Week w gastronomii ze startupowym know-how Daftcode i ma sprawić, że restauracje staną się jeszcze bardziej przystępne. Członkostwo w RestaurantClub jest na wstępie bezpłatne, co pozwala wyselekcjonowanym przez Restaurant Week, najlepszym restauracjom korzystać z platformy i docierać do nowych gości bez ograniczeń.

– Daftcode ma doświadczenie w budowaniu strategii wejścia na rynek dla startupów z różnych branż i coraz częściej otwiera się na biznesy lifestylowe. Zainwestowaliśmy w Restaurant Week i stworzyliśmy wspólnie Restaurant Club, bo chcemy ułatwić życie konsumentom i widzimy spory potencjał biznesowy w digitalizacji biznesu gastronomicznego. Wierzymy też, że uproszczenie procesu rezerwacji może przyciągnąć do restauracji nowych gości, a więc być paliwem dla restauratorów, dla których minione półtora roku nie było łatwe
– mówi Jędrzej Szcześniak, współzałożyciel i Partner Zarządzający w Daftcode.

– Bogatą ofertę restauracji ubraliśmy w prostą w obsłudze aplikację, więc rezerwacja stolika na naszej platformie zajmuje nie więcej niż 1 minutę i jest w pełni zdigitalizowana. Użytkownik w jednym miejscu ma ogromny wybór restauracji, ale są one przez nas sprawdzone i polecane, więc gwarantujemy gościom najwyższą jakość – dodaje Paweł Seweryn, Partner Zarządzający w Daftcode.

Przystąpienie restauracji do klubu to szansa na szeroką promocję i większą sprzedaż, a także stały kontakt z gośćmi, zbudowanie relacji, możliwości powiadamiania o nowym menu czy ofercie specjalnej.

Platforma Restaurant Club jest dostępna pod linkiem: https://restaurantclub.pl/, gdzie goście już teraz mogą rezerwować doświadczenia z najlepszych restauracji z poprzedniej edycji Restaurant Week. Na jesień planowany jest start platformy w nowej odsłonie.
Oceń ten artykuł:  1 pkt 2 pkt 3 pkt 4 pkt 5 pkt    Aktualna ocena: 0,00
 
Wyślij e-mail rekomendujący ten artykuł
E-mail adresata
 
 
Największy festiwal kulinarny 365 dni w roku
Restaurant Week Polska od 2014 roku zorganizował już 28 festiwali, podczas których wydano prawie 3 miliony dań i blisko milion koktajli festiwalowych. We współpracy z ponad dwoma tysiącami restauracji z całego kraju Restaurant Week Polska rozwija rodzimą kulturę kulinarną, promuje niezależną scenę restauracyjną oraz edukuje w zakresie świadomego jedzenia.
Czytaj cały artykuł

 
Twoje Imię i Nazwisko
 
Twój E-mail
 
 
Dodaj swój komentarz do artykułu.
 
Komentarz
Autor
 

Wasze Komentarze

Jeszcze nie skomentowano powyższego artykułu.

Wszystkie komentarze są własnością ich autorów. Autor ponosi pełną odpowiedzialność za treść wpisu. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, planetakobiet.com.pl może przekazać wszelkie informacje stronom zainteresowanym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu.

Konkursy

Wywiady z gwiazdami

Nasza Ankieta

Najprzystojnieszy polski aktor to?

zagłosuj
Moda   Trendy   Projektanci   Modna w ciąży   Ciekawostki   Porady stylisty   Zdrowie i Uroda   Zdrowie   Uroda   Make-up   Rozmaitości   Kącik kulinarny   Z życia wzięte   Wielki świat   Motoryzacja   Nasze dzieci   Porady   Nasz ślub   Kultura   Muzyka   Kino   Teatr   Książka   Sztuka   Konkursy   Konkurs SMS-owy   Konkurs książkowy   Konkurs muzyczny   Wywiady z gwiazdami   Kominek    
Copyright © 2021 Planeta Kobiet. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i wykonanie L77 - Strony internetowe Strony internetowe