Składniki:
50 g pieczarek
1 łyżeczka masła
szczypta lubczyku
szczypta chilli w proszku
200ml rosołu warzywnego
1 łyżka śmietany
1 łyżeczka posiekanejnatki pietruszki
Sposób przygotowania:
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Masło rozgrzać, podsmażyć na nim grzyby, nie przerywając mieszania. Przyprawić lubczykiem i chilli w proszku. Podlać rosołem. Gotować 12-15 minut na małym ogniu. Rondel zdjąć z ognia, dodać śmietanę. Zupę zmiksować na gładko, posypać natką pietruszki, podawać.
Smacznego!
Kamila z Łodzi
fot. Freepik.com
Wasze Komentarze
Jeszcze nie skomentowano powyższego artykułu.Wszystkie komentarze są własnością ich autorów. Autor ponosi pełną odpowiedzialność za treść wpisu. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, planetakobiet.com.pl może przekazać wszelkie informacje stronom zainteresowanym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu.