Produkowana z łuskanego ziarna prosa, zaskoczy nas wieloma właściwościami.
Kasza Jaglana nie zawiera glutenu, stanowi więc idealną alternatywę dla osób borykających się z nietolerancją glutenu bądź ze stwierdzoną celiakią. Dodatkowo jest bardziej pożywna niż biały ryż czy kukurydza.
Kasza jaglana wspomoże również organizm w trakcie przeziębień oraz osłabiania organizmu. Rozgrzewa i pomaga w walce z zakwaszeniem organizmu, które powoduje przewlekłe zmęczenie, obniżenie nastroju czy ogólne poczucie osłabienia organizmu. Co więcej, zawiera witaminy z grupy B, które wspomogą koncentrację i poprawią wygląd skóry.
Kasza idealnie sprawdzi się jako składnik sałatek, dań głównych czy deserów.
Więcej na
https://www.facebook.com/SpokoBoxCateringDietetyczny/?fref=ts
Wasze Komentarze
Jeszcze nie skomentowano powyższego artykułu.Wszystkie komentarze są własnością ich autorów. Autor ponosi pełną odpowiedzialność za treść wpisu. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, planetakobiet.com.pl może przekazać wszelkie informacje stronom zainteresowanym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu.